Jij bent zo Bijzonder en Uniek!

Het is nog niet zo lang geleden dat ik tijdens het zappen op tv een afbeelding zag van een menselijk brein. Dit was niet de eerste keer, maar deze keer sprak het me enorm aan. Wat heeft God ons gedetailleerd gemaakt. Hoe bizar dat er functies aangestuurd worden vanuit kleine cellen en zo ons functioneren beïnvloeden.
Lees Verder

Waar bouw jij mee?

Herken je dat je op zoek ben naar het plan van God voor jou leven en dat je allerlei manieren zoekt om het vorm te geven ? Soms met Hem maar vaak ook vanuit je eigen interpretatie. Ik heb het jaren gedaan. God heeft ons zo gedetailleerd gemaakt we ieder persoonlijk kunnen groeien en bloeien om het plekje waar die Hij jou wil gegeven. Niet alles wat je kunt daar ben je goed in. Vaak zijn het een aantal dingen en de rest lukt je wel maar het kost je bakken met energie. Ik ben zelf ook een creatieve denker en kan veel bedenken maar als het er op aan komt ben ik niet zo goed in alles wat ik bedacht heb.
Lees Verder

Geen tijd voor stille tijd.

We leven in een wereld waarin we zoveel mogelijk moeten presteren per dag. Efficiënt je dag indelen is dus nodig om niet te verdrinken in de chaos die er om je heen gecreëerd kan worden. En dan tussen al die ding heen vraagt ook God nog om aandacht. Hoe efficiënt is die tijd die je daarin investeert. Vaak is het een onder gesneeuwd kindje omdat de resultaten er minder zichtbaar lijken te zijn.
Lees Verder

Kijk eens wat vaker in de spiegel naar jezelf door de ogen van Jezus.

De spiegel is jaren een vijand van me geweest. En dan ook nog door de ogen van Jezus naar mijzelf kijken, dat was echt not done. Ik kon me niet voorstellen dat Jezus iets moois in me zag. Mijn hele wezen was gevuld met zelfafwijzing.
Lees Verder

Een eindeloos, geduldige Hemelse Vader

Herken je je hierin? De wekker gaat s morgens vroeg en je hoofd is een grote wattenbol. Je lijf roept van alles, maar in ieder geval niet om vrolijk op te staan. En dat heeft niets te maken met laat naar bed gaan. Je hoofd en lichaam zijn oververmoeid en het heeft schreeuwende behoefte aan stilte en rust. Maar hoe krijg je rust als je hoofd bomvol zit en je lijf vol prikkels?
Lees Verder

Klop ik wel of toch weer niet?

Herken je dat dat je je in stilte afvraagt of je wel helemaal oké bent? Ik heb er jaren mee geworsteld een zoektocht met een geweldige ontdekking.
Lees Verder

Heb jij voor of tegenwind?

Wat is het winderig vandaag zeg. Iedere morgen loop ik samen met mijn Timmy onze viervoeter door de polder heen. Heerlijk vind ik dat. Soms klets ik wat met mensen die ik tegen kom, maar als ik echt lekker alleen wil zijn ga ik lekker vroeg. Zo ook deze morgen. Lees Verder

Hoe lees jij de krant van de ander?

Ken jij dat ook dat nare gevoel wat je kan hebben als anderen over jouw persoonlijke situatie oordelen en je bekritiseren? En wat kunnen de woorden jou achtervolgen, wel zo dat er niets meer van jezelf overblijft.
Lees Verder

Waar liggen mijn grenzen?

Vind jij het ook zo moeilijk en lastig om grenzen te stellen? Om gezonde grenzen te stellen moet je weten wie je bent. Ik heb er jaren mee geworsteld. Ik hield mezelf steeds voor dat ik er voor anderen wilde zijn uit liefde, maar vergat mezelf.
lees Verder