Als kind werd mij geleerd dat dromen bedrog waren. De boodschap: droom maar niet – het is niet wat de inhoud van jouw leven zal sieren, het zal eerder teleurstellen.

In gedachten ga ik terug naar de tijd dat ik zelf in een proces zat van heling, genezing en herstel. Ik kreeg de opdracht na te denken en te bidden voor de droom die God in mijn hart had gelegd.
Het eerste wat ik zei, was dat ik droomde om samen met onze dochter en haar man een boerderij te kopen met het verlangen het een plek te laten zijn van liefde, aandacht, heling en genezing. Op papier tekende ik een prachtige boerderij met daaromheen allemaal kleine huisjes. In die huisjes woonden mensen die tijdelijk liefde en aandacht nodig hadden om daarna weer deel te kunnen nemen aan het normale leven.

Deze droom deelde ik met mijn man en kinderen: iedereen was enthousiast. In een periode van vijf jaar hebben we met elkaar onderzocht hoe we dit vorm konden geven. Zakelijk onder de paraplu van een grote organisatie met veel autonomie en bewegingsvrijheid of juist privé zonder veel verantwoordelijkheid naar derden toe? In gebed liet God zien dat we het los mochten laten en dat Hij degene was die deze droom zou vervullen.

Jaren verstreken. We wachtten op het moment dat God de droom in vervulling zou laten gaan. Op oudejaarsavond besloten we dat we stappen gingen zetten om te kijken hoe de financiering eruit zou zien. Het bleek door de lage rente en de overwaarde op onze huizen haalbaar. Onze gezamenlijke droom werd aangejaagd en de zoektocht begon. Maar steeds was de betreffende boerderij ongeschikt, niet echt hoopgevend. We besloten het los te laten tot het einde van het jaar 2021. Als het dan niet was gelukt, zou deze droom niet meer zijn dan een groot luchtkasteel en waren we tevreden met het huis waar we al dertig jaar woonden.

Het was rond mei 2021 dat ik voelde in mijn stille tijd dat er iets stond te gebeuren in mijn leven. Het maakte mij enerzijds bang en angstig (help, ik moest de controle loslaten!) maar aan de andere kant ook nieuwsgierig. Ik voelde dat God de droom in mijn hart aanvuurde en dat Zijn droom voor ons werkelijkheid zou worden.

Drie weken later werd ik wakker met de woorden: waar Ik zend, moet Gij gaan. Eerst riep het angst op. Heer, moet ik dan zendeling in het buitenland worden? Ik kan niet zonder mijn kinderen en kleinkinderen. Maar al snel zakte dat weer weg.

Begin juli kwam er een geweldig mooi aanbod langs: een prachtige klusboerderij met een voor- en achterhuis. Een bezichtiging volgde en er werd een bod gedaan. Wat een mega-spannend moment was dat! Eén ding wisten we zeker, als God dit als bestemming voor ogen had, was het voor ons. Als dit niet zo was, lieten we het los. Het verlossende moment kwam aan het einde van de dag: dit prachtige huis was voor ons! Ik wist niet wat me overkwam. Een droom ging in vervulling, maar dat hield in dat ik al mijn zekerheden los moest laten. Zoals het oude huis waar ik al dertig jaar in woonde en het dorp waar ik als kind was opgegroeid.

De innerlijke strijd was enorm. Stemmen in mijn hoofd die mij enorm bekritiseerden. Is dit wel van God? Straks komt het uit je eigen hart en dan zit je met de gebakken peren. In een periode van twee weken leek ik overgeleverd aan het onheil. Gelukkig sprak God net voordat we op vakantie gingen: we mochten het voorlopig koopcontract tekenen.

Ik zat buiten. De maan scheen bijna voluit en ik bad voor de zoveelste keer: Heer geef me een handvat, ik wil U in geloof volgen. Ik keek naar de maan en zag daarin de contouren van een vaderhand die openlag. Er kwam een kinderhand tevoorschijn die in de vaderhand werd gelegd. Een prachtig beeld, maar weer de twijfel. Ik riep tot God: bevestig het Heer, dat het Uw woorden zijn. De tekst werd handgeschreven in de maan.


Want Ik ben de Heer, Uw God die Uw rechterhand vastpakt en tegen U zegt: weest niet bang, Ik help U
Jesaja 41:13


Ik wist dat dit Gods bedoeling en plan was van mijn en ons leven. Het nieuwe avontuur begon. Verbouwingsvoorbereidingen, het klussen, de verkoop van onze huizen – God heeft alle omstandigheden mee laten werken zodat we sinds februari 2022 gezamenlijk wonen.
We klussen lekker door en zien steeds meer de grootheid en goedheid van Hem die ons hierheen heeft geleid. Hoe onze toekomst er verder uitziet? Geen idee. Mijn hand ligt veilig in Gods hand. Zolang ik deze vasthoud, zal Hij ons verder leiden de toekomst in.

Ik wil je bemoedigen als je denkt dat dit alleen voor ons is. Droom. Ga na wat voor passie God in jouw hart heeft gelegd. Waar loopt jouw hart warm voor? Kijk naar de mogelijkheden en laat je vooral niet leiden door de belemmeringen die er zijn. Wil je meer weten over Gods plan voor jouw leven? Neem gerust contact met me op.