We leven in een wereld waarin we zoveel mogelijk moeten presteren per dag. Efficiënt je dag indelen is dus nodig om niet te verdrinken in de chaos die er om je heen gecreëerd kan worden. En dan tussen al die ding heen vraagt ook God nog om aandacht. Hoe efficiënt is die tijd die je daarin investeert. Vaak is het een onder gesneeuwd kindje omdat de resultaten er minder zichtbaar lijken te zijn.
Ik kom het vaak ook in de praktijk tegen. De motivatie om aan zichzelf te werken is vaak best groot maar waar haal je de tijd vandaan? En dan boven op de chaos ook nog stille tijd houden lijkt vaak onmogelijk. Soms is het makkelijker een pilletje in te nemen om weer rustig te worden dan echt de Bron van rust te zoeken.
Ik kan me eindeloos verbazen over Gods geduld en liefde voor ons. Hij schenkt genade en verlangt naar een diepgaande relatie met Zijn kinderen, maar wacht geduldig af tot dat het initiatief van ons uit gaat. Zijn liefde is onvoorwaardelijk.
Ik weet uit ervaring dat het zo lastig kan zijn om stil te worden voor God omdat de onrust in jou zo groot is dan het niet lukt om stil te worden. Ik bedacht er allerlei dogma’s over zodat ik niet hoefde te gaan tot de Bron en me kwetsbaar op hoefde te stellen. Op een gegeven moment kon ik niet anders meer. Toen vond ik vreselijk maar nu denk ik het was een van de waardevolste lessen in mijn leven die er waren.
Toen ik mocht leren te leven vanuit de Bron van vrede (dat is de weg van je hart naar hoofd i.p.v. van je hoofd na je hart) Leerde ik hoe intiem het is om zo dichtbij Hem te leven. Wat geeft dat rust en vertrouwen. Maar ook vervuld te worden met diepe Liefde voor Hem. (Ik mocht daarin veel angst voor God afleggen zo bevrijdend) Nu ben ik zo vervuld met het leven in en met Hem dat ik niet meer zonder stille tijd kan. In deze tijd kom ik tot rust bespreek de dingen die mij bezighouden, ontvang ik wijsheid voor de dingen die ik moet doen. En voel ik me de geliefde dochter van Hem.
In psalm 27: 8 staat zo mooi Ik zoek u aangezicht. Zo heerlijk om zijn aangezicht te zoeken in je zwakheid want juist daarvoor staat in vers 14; wacht op de Here en wees sterk en Hij zal uw hart sterk maken; Ja wacht op de Heere. God maakt jou sterk in je zwakheid dat is wat anders dan de wereld ons bied. Die maakt ons krachtig vanuit ons zelf en stimuleert vaak het cognitieve( denken) onderdeel van ons. God maakt je sterk van binnenuit en dat voelt kwetsbaar maar op de momenten dat je het nodig hebt ook ijzersterk.
Stille tijd zo waardevol als je hier mee begint kun je de dag beter doorkomen omdat Hij je vult met zijn rust en vrede .
Maak jij tijd vrij om het verlangen van God voor jou te beantwoorden? Om te ontdekken welke mooie plannen Hij heeft? Of geef jij je over aan de drukte en belemmeringen die er zijn in je leven?

Wil je hierin concreet investeren en lukt dat niet? Dan ben je van harte welkom bij Bijzonder Uniek! Om samen te kijken en te zoeken wat God jou zo graag wil vertellen en hoe jij dat kan ontvangen en beantwoorden.

Een liefdevolle zegen groet van mij