In de schaduw van je verleden. In het onzekere van je toekomst. In de zegen van je daden en in de last van je onmacht legt God zijn belofte op jouw leven. Hij is wie Hij is. En daarom ben jij wie Hij jou gemaakt heeft. Je bent die Hij zegt dat je bent.

In de diepte van je gevoelens. In de hoogte van je gedachten. In het zilver van je spreken en in het goud van je zwijgen legt God zijn belofte op jouw leven. Hij is wie Hij is. En Hij weet wie jij bent.

In het verlangen van je dromen. In de angst voor de werkelijkheid van alledag. In de veelheid van je talenten en in de beperking van je mogelijkheden legt God Zijn belofte op je leven. Hij is wie Hij is. En Hij weet wie jij bent.

In de blijdschap over wat je lukt. In het verdriet over waarin je niet slaagt. In de dagen die soms aan je voorbij vliegen. En in de nachten waarin je wakker ligt zegt God tegen jou; Ik ben die Ik ben. En Ik heb Mijn karakter in jouw leven gelegd. Omdat Ik weet wie Ik ben, spreek Ik over jouw leven uit; Jij bent wie Ik zegt dat je bent.
God heeft jou gemaakt. God heeft jou gewild met een bedoeling. Alle lagen van je persoonlijkheid. Alle delen van je karakter. Je verleden, je heden, je toekomst. Daarover spreekt God zijn belofte uit over je leven.

Hij is wie Hij is.