Het is nog niet zo lang geleden dat ik tijdens het zappen op tv een afbeelding zag van een menselijk brein. Dit was niet de eerste keer, maar deze keer sprak het me enorm aan. Wat heeft God ons gedetailleerd gemaakt. Hoe bizar dat er functies aangestuurd worden vanuit kleine cellen en zo ons functioneren beïnvloeden.
Het hield me toch wel bezig ook vanuit mijn eigen brein. Ik ben heel hoog gevoelig dat betekend dat de verwerking van prikkels wat trager gaan waardoor ik dingen vaak intens beleefd. Dit zorgt er voor dat ik wat meer rust nodig heb en goed moet letten op mijn energie. Maar bij ieder mens werkt ook dit weer verschillend. We zijn niet in een hokje te stoppen omdat God ons zo specifiek gemaakt heeft.
Hij heeft bedacht dat ons lichaam signalen afgeeft er iets niet goed werkt of als we uit balans zijn. We leven in een mega drukke wereld waarin er bijna geen ruimte is voor rust en het luisteren naar ons lichaam. Hierdoor leven we vaak uit ons hoofd en schakelen we de signalen die ons lichaam geeft uit. We negeren ze en krijgen er een tijdelijk reactie van adrenaline voor terug die er voor zorgt dat we een enorme energie boost krijgen. Zo mooi heeft God ons gemaakt. Maar die energie boost is maar voor tijdelijk anders raakt ons lichaam uitgeput.
Nu even terug naar ons brein en onze Maker. Hij heeft ons zo bijzonder gemaakt wel zo dat alles op elkaar afgestemd is. En wat gebeurd er met ons ? Gaan we mee in de cadans van deze wereld ? Of leven we op de hartslag van God zoals Hij het bedoeld heeft.
Het maakt zo klein en kwetsbaar als ik bedenk dat ik ook jaren buiten mijn lichaam om geleefd heb en dat ik daardoor instortte. God had alle reden om me te berispen maar wat doet Hij ? Hij strekte Zijn Liefdevolle armen naar mij uit en trok me op Zijn schoot om heling en genezing te geven. Hij leerde me opnieuw te luisteren naar mijn lichaam maar ook naar mijn emoties .Nu mag ik leven vanuit het bewust zijn dat ik gemaakt ben om in rust te leven en niet in onrust. Het blijft lastig maar mijn focus is niet meer alles wat er aan mij trekt maar Hij die de bron van rust en vrede is.
Hoe is het met jou? Leef jij vanuit je balans van lichaam geest en ziel? Of draai je op volle toeren vanuit je brein? Doe het niet te lang je houd het echt niet vol. God heeft ons niet tot dat doel geschapen.