Massage: gezond relaxen

Even echt ontspannen

Je lichaam, geest en ziel vormen de basis van je bestaan. Is jouw basis in evenwicht, dan voel je je op je best. Ik geloof dat God ons gemaakt heeft met een lichaam dat afwisselend activiteit en rust nodig heeft, om niet oververmoeid te raken.

Naast coachen verzorg ik daarom massages – ter ontspanning maar ook op therapeutische basis, zoals HSP-massages en massages voor mensen die door overmatige stress letterlijk en figuurlijk vastlopen. Fysiek contact zorgt voor bewustwording van lichaamssensaties waardoor je dichter bij je gevoel kunt komen en emoties herkent, erkent en kunt loslaten.

Kamp jij met spanningen, in je lijf of in je hoofd? Tijdens een massage krijgt je lichaam alle aandacht, wat je helpt op een natuurlijke manier te ontspannen. Dit werkt weer door in je hoofd: even alles loslaten.

Herken jij dit?

Een massage is een uitstekende manier om je te laten herstellen van fysieke en/of mentale stress. Masseren prikkelt namelijk het natuurlijk herstellend vermogen van je lichaam. Jezelf trakteren op een massage is eigenlijk een dubbel cadeau, want masseren is niet alleen geweldig ontspannend, het is ook heel gezond:

Weerstand

Verhoogt je weerstand.

Doorbloeding

Stimuleert de doorbloeding.

Energie

Geeft je energie.

Afvalstoffen

Zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen.

Doorbreken

Doorbreek onverwerkte emoties.

Bij jezelf blijven

Laat je tot jezelf komen.

Wat doet een massage met je?

Hoe kan een massage je helpen in de strijd tegen (chronische) stress? Dat heeft alles te maken met het in balans brengen van je zenuwstelsel.
Dankzij je zenuwstelsel kun je prikkels waarnemen. Het autonome zenuwstelsel verzorgt automatische processen als ademhaling en lichaamsreflexen. Dat kun je weer onderverdelen in het sympathische en parasympathische zenuwstelsel.

Het sympathische deel zorgt voor actie.
Kom je in een situatie terecht waarin actie nodig is, dan gebeurt er van alles in je lichaam: je hartslag versnelt, je pupillen verwijden, spieren spannen zich aan en door de stoot adrenaline kun je snel handelen.

Het parasympathische deel zorgt voor rust en herstel van je lichaam. Je ademhaling vertraagt en verplaatst zich weer van je borst naar je buik. Tijd om te ontspannen, herstellen en weer op te bouwen.
We leven in een tijd waarin het normaal is om steeds maar alle ballen hoog te houden. Hard werken is prima, maar daar zou voldoende ontspanning tegenover moeten staan. Veel mensen zetten hun sympathische zenuwstelsel té vaak aan het werk en nemen niet de tijd voor herstel.

Ook altijd druk, druk, druk? Gun je lichaam én je brein rust via een massage

Heb jij ook een overprikkeld zenuwstelsel? Herken je de volgende symptonen?

• Hoofdpijn of een drukkend gevoel in het hoofd
• Gevoel van een warm hoofd hebben
• Gevoel dat geluid, licht en andere prikkels in het hoofd blijven zitten
• Vermoeideid tot uitputtend gevoel
• Misselijkheid en/of braken
• Ruis in de oren
• Verhoogde hartslag
• Versnelde ademhaling of ingehouden adem

Een massage kan helpen de twee delen in balans te brengen. Door de aanrakingen komt in je lichaam het stofje serotonine vrij, dit zorgt er onder meer voor dat je spieren én zenuwstelsel zich ontspannen. En dat betekent dat (eindelijk!) je parasympathische deel weer aan zet is. Dolce far niente…

Eer God en zorg goed voor jezelf

God heeft ons lichaam geschapen, het vormt een bijzonder waardevol bezit. Je kunt de Schepper eren door de juiste zorg te besteden aan je lichaam.

‘U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam.’
1 Korintiërs 6:20, NBV

Gun je jezelf een massage, dan kun je dat zien als een vorm van jezelf liefhebben. Masseren is bovendien een praktische en effectieve methode om de balans tussen lichaam en geest te verbeteren. Een prachtige manier om God te eren.

Coachen en masseren tegelijk als lichaamsgerichte therapie

Bijzonder,Uniek! biedt ontspanningsmassages aan, zowel in combinatie met een coachingstraject als gewoon los. Dus ook als je goed in je vel zit maar net even een drukke week achter de rug hebt, kan een ontspannende massage je ontdoen van alle stressoren. Een waardevol cadeau aan jezelf.

– ‘De plus van coaching+ zit hem in aandacht voor je lijf’ –

Wil je even alles op een rijtje zetten na een heftige periode? Een eenmalig coachingsgesprek inclusief massage is ook mogelijk: zo kom je weer helemaal tot jezelf. Klik hieronder voor het maken van een afspraak. Nog vragen over de ontspanningsmassages? Neem gerust contact met me op.

Massage als het ultieme cadeau

Waarschijnlijk heb je zelf weleens ondervonden hoe heerlijk een ontspanningsmassage kan zijn. En wat is er nu fijner dan iemand ook een (half)uurtje pure ontspanning cadeau te doen?

Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag en ik maak er een mooie cadeaubon van. Wil je een specifieke massage cadeau doen? Onderaan deze pagina vind je de verschillende massages en tarieven.

Houd Facebook (Bijzonder, Uniek) in de gaten voor mooie acties en aanbiedingen. Zelf geef ik namelijk óók graag cadeautjes weg!

Tarieven massages Bijzonder,Uniek!

De massages die ik geef, zijn gericht op het loslaten van spanningen. Ik pas technieken toe die zijn gebaseerd op de klassieke Zweedse massage. Hierbij wordt gebruikgemaakt van diepe druk om de spieren soepeler te maken en eventuele pijnlijke knopen weg te masseren. Maar bovenal gaat het bij massage om ontspanning, dus bespreken we vooraf de prettigste methode.

Lichaamsgerichte therapie kan onder meer heel effectief zijn in het naar boven brengen van onverwerkte emoties. Een coachingsgesprek is daarom goed te combineren met een therapeutische massage. Bel of mail me gerust voor meer informatie over deze gecombineerde therapievorm.

“Ik ben Korzien de Jong en vind het heel leuk om samen op ontdekkingsreis te gaan naar jouw unieke identiteit.”

Korzien de Jong

Het is Bijzonder,Uniek!

Tussenlanen 17
2861 CB Bergambacht

Tel: 06-40 72 43 18
Email: info@bijzonderuniek.nl

Social