Als bezig bijtje wil ik graag dingen doen voor de Heer. Ik vind doen veel makkelijker dan niets doen.Niets doen lijkt zo zinloos.

Na de verhuizing kwam ook de deze vraag gelijk op in mijn gebeden. Heer geef maar richting in de praktijk van Bijzonder,Uniek! Wat moet ik gaan doen of juist niet meer doen aan U alle eer. Heel liefdevol sprak God dat ik mocht gaan rusten en steeds in de stilte zijn Aanwezigheid mocht zoeken. Best een klus als je uit een periode komt waarin doorgaan en doorbijten even de drive is waarin ik draaide. Ik had helemaal geen focus om in de rust te komen. Iets wat ik in die periode geleerd heb is dat stille tijd met Hem niet van mij uit komt maar vanuit Hem. Ik sloot steeds aan bij het verlangen wat God in mijn hart geleefd heeft om Hem te zoeken en bij Hem te zijn. Heer vuur het vuur van verlangen weer aan zodat ik de intense relatie met U weer kan voelen. God vuurde het aan stapje voor stapje kon ik weer wat rustiger worden en werd ik weer gevuld .Het gaf een intense verdieping aan de dagelijkse relatie met Hem.

God inspireerde met dichtwoorden die ik graag met je wil delen.. Stille tijd is geen moeten ( dat wijst naar de vloek van de wet) Stille tijd is aanhaken bij het verlangen wat God in je hart gelegd heeft en hem daardoor leren kennen in wie Hij is. Zonder deze verbinding is er geen leven vanuit rust en vrede maar zit je vast in het nooit genoeg en presteren van deze wereld. Een uitnodiging ook voor jou.

Stil in Uw aanwezigheid

Stil in Uw aanwezigheid
Ervaar ik U geborgenheid
Een dikke laag van dauw tintelfris om mij heen
Ik hoef er niet van te delen het is nu voor mij alleen .

Hoe kan ik U danken en prijzen ?
als gedachten ideeën als bergen in mijn hoofd omhoog reizen
Door dit alles kijkt U heen
Ik mag er zijn in verbinding met U alleen

Vader diep in mij het verlangen
Om U wil te doen en niet in mijn eigen chaos en hoogmoed te blijven hangen

Voed mij met de woorden van Uw woord
Die mij vormen en mijn diepste zijn doorboort .

Een diepe laag van verdriet
Geen woorden het mag stromen U bent het die het ziet .

Dank U Heer voor U tedere liefde en trouw
Dat is waar ik me op wil richten en op bouw .
Vader ik leg mijn hand in Uw hand .
Ik ben nooit meer alleen U brengt mij thuis in het vaderland.