Tijd.

Herken jij dat, van die dagen dat je bedenkt dat je dag eigenlijk te kort is. Je had zoveel op je programma staan, maar je had er niet voldoende rekening meegehouden dat er ook stoorzenders op je pad konden komen. Of je had de planning zo strak staan, dat er geen ruimte was om even op adem te komen.


Als ik mijn flow en passie zit kan ik lopen als een malle . Heerlijk is dat! Totdat het moment komt dat mijn lijf allerlei signalen af gaat geven. Moe, prikkelbaar, hoofdpijn, branderige ogen enz. Laatst had ik het nog en wat is het dan heerlijk dat God je richting wilt geven vanuit Zijn woord.


Ik werd wakker na een onrustige nacht, het eerste wat er door mijn hoofd maalde was het woord ‘moeten’. Ik moet de hond uitlaten, de was aanzetten, boodschappen doen enz. Voordat ik uit mijn bed spring, leg ik heel bewust kort de dag in de handen van de Heer. Het is mijn verlangen om te leven vanuit Zijn Hand en de weg te volgen die Hij voor mij opent. Ik luister naar de liefdevolle stem van Hem . Korzien je ‘moet’ vandaag niets, maar: Mag ik het door jou heen doen?


Ik haal diep adem en bedenk dat ik niets ‘moet’ maar ‘mag’ kiezen dat voelt al een stuk vrijer. ( als je het woord ik moet geeft het een lading van druk als je denkt of zegt ik kies ervoor geeft het ruimte )


Die morgen neem ik bewust wat afstand en neem ruim de tijd om de rust in te gaan met mijn Hemelse Vader. Eerst leeg worden van alle druk en stress en tot rust komen. Al snel gaf God mij de woorden: ‘Maar Gij geheel anders, Gij heb Christus leren kennen.’ ( Efez. 4: 20) Ik vroeg me af wat de drive was waarom ik de keuze maakte om heerlijk in mijn flow door te gaan en niet voldoende tijd en aandacht aan mijn lijf te geven. Mijn wettische opvoeding van dingen doen voor God lag er boven op. Als ik besef wat Jezus voor mijn gedaan heeft, wil ik Hem bedanken en voor Hem dingen doen uit dankbaarheid. Ik las in mijn stille tijd schriftje de tekst uit handelingen 17:25 ‘Hij laat zich ook niet bedienen door mensenhanden alsof er nog iets is dat hij nodig heeft, hij die zelf aan iedereen leven en adem en al het andere schenkt.’ Wat een intens moment van Liefde ervaar ik van Hem. Hij heeft mijn handen niet nodig. Als Hij de ruimte krijgt om het door mij heen te doen, dan schenkt Hij mij eerst wat ik nodig heb. Ik buig mijn hoofd en belijd : ‘Heer vergeef mij dat ik weer op mijn eigen pad ben gaan lopen en U voorbij gelopen bent.’ Stil doe ik mijn handen open om te ontvangen wat Hij er in wil leggen. Wat een rust gaat daar vanuit . Weten dat je vanuit rust en stap voor stap afgestemd op Hem het levenspad mag lopen op weg naar het Hemels Koninkrijk.


Ik dank God voor Zijn genade waarmee Hij ieder misstap afdekt en strek mij opnieuw uit naar leven in plaats van overleven.


Ik weet niet hoe het met jou is, maar het kan zijn dat je zover doorgelopen ben dat je niet meer tot rust kan komen. De adrenaline raast als een orkaan door je heen. Probeer dan steeds kleine stapjes te nemen, om weer terug te gaan naar de rust. Zingen, muziek een lekker ontspannen douche of bad nemen kan je hier zeker bij helpen. Neem een besluit om afgestemd te zijn op Hem en investeer in je relatie met Hem. Aangesloten zijn op Hem zorgt ervoor dat je steeds beter kan leren kiezen vanuit rust en vrede. God spreekt dat we leven vanuit de geest (Romeinen 8 ). Gelukkig staat er ‘leven’ en niet ‘overleven’. Stap voor stap op de hartslag van God leven geeft een diepe dimensie, aan je leven.


Zoals prediker zegt: ‘voor alles is een tijd…’ Ik wens jou in deze tijd een periode van rust groei en bloei tot eer van Hem toe.

Kom nu is het tijd aanbid Hem 

Kom, nu is de tijd: aanbid Hem.
Kom, nu is de tijd: ontmoet jou God.
Kom, zoals je bent, aanbid Hem.
Kom, zoals je bent en geef je hart.
kom.

Eens zal elke tong U belijden als Heer,
buigt zich elke knie voor U neer.
Toch heeft U het beste aan Hem beloofd
die nu in U gelooft.