Herken je dat je op zoek ben naar het plan van God voor jou leven en dat je allerlei manieren zoekt om het vorm te geven ? Soms met Hem maar vaak ook vanuit je eigen interpretatie. Ik heb het jaren gedaan. God heeft ons zo gedetailleerd gemaakt zodat we ieder persoonlijk kunnen groeien en bloeien op het plekje waar die Hij jou wil gegeven. Niet alles wat je kunt daar ben je goed in. Vaak zijn het een aantal dingen en de rest lukt je wel maar het kost je bakken met energie. Ik ben zelf ook een creatieve denker en kan veel bedenken maar als het er op aan komt ben ik niet zo goed in alles wat ik bedacht heb.

In mijn stille tijd kwam ik uit bij 1 Korinthe 3:12-13 a. (Of nu iemand op dit fundament bouwt met goud, zilver, edelstenen ,hout of stro ieders werk zal openbaar worden) Aan het einde van ons aardse leven zal God ons oordelen waarmee we gebouwd hebben aan ons fundament. Best iets om over na te denken. Het lijkt veel makkelijker gewoon de dingen op jou manier te doen en dan de Zegen van God te vragen. Maar Gods wijsheid gaat boven alles. Hij wil met jou bouwen aan het fundament van geloof hoop en liefde en vandaar uit op weg gaan om te ontvangen en te groeien en bloeien tot eer van Hem. Bouwen met onze eigen werken zullen vergaan maar vanuit wat Hij ons wil schenken en dat doorgeven zal het alleen maar groter worden.

Wat is dat lastig he. Maar het heerlijke nieuws is dat God het ons wil leren . Hoe ? Door vanuit een intieme relatie met Hem te gaan leven. Hem dagelijks te zoeken en te lezen uit zijn woord waar zoveel bouwstof in staat. Als je dat gaat ontdekken ben je niet meer zo snel geneigd om Hem te dienen met wat jij God te bieden heb, maar te ontvangen wat Hij je geven wil en daarvan te gaan delen. Het geeft je een vreugde en blijdschap waar geen woorden voor te vinden zijn.

Hoe leef jij ? Vanuit jezelf waarin je zo je best moet doen ? Of vanuit de persoonlijke relatie waar Hij je in wil laten groeien en laten zien hoe Hij jou gemaakt heeft als Schepper om mee te bouwen aan het koninkrijk van Hem tot dat Hij terug komt?