Lichaamsgericht werken

Naast de klassieke behandelmethode van gesprekstherapie, is er in mijn praktijk Bijzonder,Uniek! de laatste jaren steeds meer ruimte gekomen voor lichaamsgerichte therapie als effectieve methode om stress, piekergedachten en emotionele blokkades aan te pakken.

Therapeutische massage, creatieve therapie en christelijke mindfulness zijn allemaal vormen van lichaamsgerichte therapie die ik in mijn praktijk in Bergambacht inzet. Als intuïtief coach werk ik vanuit een holistische invalshoek: ik kijk naar het totaalplaatje van lichaam, geest en ziel. Met het geloof als waardevol element in die spirituele zoektocht – God is tenslotte de grondlegger van alles.

‘Ik ontmoet jou zoals je bent. Je bent welkom’

Meer dan praten-therapie

Er zijn verschillende vormen van coaching en therapie die jou verder kunnen helpen. Het belangrijkste is dat ik kijk en luister naar jouw behoeften. Voor de een kan ademtherapie – met de adem van God –geweldig helpen, een ander kan zijn emoties beter kanaliseren via de boksbal die in mijn praktijk staat. Bij de volgende gaat de energie weer stromen na een therapeutische massage en weer een ander raakt verlicht dankzij creatieve therapie.

Samen gaan we op reis, aan de hand van God. Vanuit zachtheid en liefde en zonder oordeel leer ik je ont-moeten.

chistencoach totalbalance begleiding en intervisie

Lichaamsgerichte therapie is heel geschikt bij

Hoogsensitiviteit: diepgaande verwerking

Overprikkeling en onderprikkeling

Angsten en paniekaanvallen

Veel stress- en piekergedachten

Burn-out en bore-out

Hoofdpijn en migraine

Chronische ziektes

Langdurige vermoeidheidsklachten

Maag-darmklachten zonder medische oorzaak

‘Bij emotionele overprikkeling of onderprikkeling kan lichaamsgerichte therapie je helpen met jouw reis naar binnen’

Coaching voor HSP’ers

Hoogsensitiviteit wordt vaak beschouwd als een last. Je niet begrepen voelen en het gevoel hebben dat je anders bent dan de rest kan je bovendien ontzettend eenzaam maken. Een HSP’er is vaak sneller moe en geëmotioneerd, heeft moeite met concentreren en het gevoel dat alles bovenmatig veel energie kost. Meedoen aan de wereld kan voelen als een enorme opgave.

Zelf heb ik in de loop der jaren mijn kwaliteiten als HSP’er, maar ook mijn eenzaamheid, juist leren omarmen. Ik heb God uitgenodigd in dat eenzame gevoel. Het is net alsof er toen een nieuw zaadje werd geplant op die pijnlijke plek in mijn ziel, waardoor het nu een warme stroom in mij is die bestaat uit rust en vrede.

Inmiddels ben ik kennis- én ervaringsexpert op het gebied van hoogsensitiviteit, overprikkeling, onderprikkeling en diepgaande verwerking. Tijdens de coachingssessies bespreken we jouw uitdagingen en talenten. We kijken samen hoe we voldoende hersteltijd structureel kunnen inpassen om meer in balans te komen. Tevens krijg je praktische tips en trucjes die je kunt toepassen in het dagelijks leven, passend bij jouw persoonlijkheid.

supervisie totalbalance coaching hulp bij burnout en depressie

Massage als therapie

Therapeutische massage zet ik regelmatig in om emotionele blokkades op te heffen. Het kan ook enorm helpend zijn bij angsten of spanningen. Emoties en gevoelens komen bij een massage vaak makkelijker los, omdat je de verbinding ervaart vanuit je hoofd naar je lijf. Voelen doe je tenslotte met je lichaam.

Vanuit mijn praktijk in Bergambacht kan ik je een ontspanningsmassage geven, naar wens in combinatie met een coachingssessie.

Creatieve therapie

Vaak zitten we veel te veel in ons hoofd. Om beter bij je gevoel te komen, kan het soms goed zijn om er niet alleen over te praten, maar ook op een andere manier met beeldvorming aan de slag te gaan, zoals creatieve therapie.

Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld beeldende therapie, waarbij we werken met pen en papier, knipsels, klei of verf op een meer intuïtieve manier. Uit je hoofd, in je gevoel.

Creatieve therapie werkt goed als je:

 

  • een bepaalde periode in je leven wilt afsluiten
  • herinneringen uit je verleden diepgaander wilt ontrafelen
  • (beperkende) gedachten of overtuigingen wilt onderzoeken
  • een nieuwe leefstijl of doel in het leven wilt ontdekken
coachen op jouw manier total balance

Christelijke mindfulness

Bij mindfulness leggen de meeste mensen niet direct een link met het christendom. Maar wist je dat mindfulness heel goed in te zetten is als je graag gecoacht wilt worden vanuit Bijbels perspectief? Je zou het ook ‘aandachtig leven’ kunnen noemen, daar draait het tenslotte om. Tijdens een sessie gaan we bijvoorbeeld aan de slag met specifieke ademhalingsoefeningen, gericht op God.

‘Laten we dus alles op alles zetten om te kunnen binnengaan in die rust’

Hebreeën 4:11a

christelijke mindfulness

Wil je graag meer rust en balans in je lijf én in je hoofd? We kunnen samen onderzoeken welke methode bij jou past, bijvoorbeeld deze christelijke mindfulness vanuit Bijbels perspectief. Klik hier voor mijn contactgegevens of vul het online formulier in.

‘Broeders en zusters, richt uw gedachten op alles wat waar, eervol, rechtvaardig, zuiver en mooi is en wat goed bekend staat’

Filippenzen 4:8a

Beter ademen geeft meer rust

Onze adem is letterlijk van levensbelang: het leven begint met ademen en eindigt met de laatste adem uitblazen.

‘Toen vormde de Here God het lichaam van de mens uit stof van de aarde en blies hem de levensadem in. Zo werd de mens een levend wezen’

Genesis 2:7 HTB

Meestal ben je je niet bewust van hoe je ademt. Maar adem je structureel verkeerd, dan kun je allerlei ‘vage’ klachten ontwikkelen. Dat varieert van hoofdpijn tot onrust en slecht slapen, van misselijkheid en vermoeidheid tot hartkloppingen en pijn op de borst. Er is dan in jouw hoofd en lijf simpelweg onvoldoende ruimte voor ontspanning. Heel zinvol om hier eens bij stil te staan, zeker wanneer je regelmatig met piekergedachten of stress rondloopt.

Hoe beter je ademt, hoe beter je je gaat voelen. In mijn praktijk Bijzonder,Uniek! kan ik je hierin begeleiden: met behulp van specifieke ontspannings- en ademhalingsoefeningen help ik je meer rust te ervaren.

“Ik ben Korzien de Jong en vind het heel leuk om samen op ontdekkingsreis te gaan naar jouw unieke identiteit.”

Korzien de Jong

Het is Bijzonder,Uniek!

Tussenlanen 17
2861 CB Bergambacht

Tel: 06-40 72 43 18
Email: info@bijzonderuniek.nl

Social