Laatst had ik een aanmelding waarop ik gereageerd had en geen reactie meer terug kreeg. Omdat de Bijzonder,Uniek! mail soms in de spam terrrecht komt besloot ik na ruim een week contact op te nemen. Zo herkenbaar de aanvraag voor een kennismakingsgesprek was gedaan toen het niet zo lekker leek te gaan .Nadat ik gereageerd had bleek dat het weer goed ging en de hulpvraag wat op de lange baan stond. Heerlijk ik ging in gesprek en wat herken ik de dingen vaak van mijzelf. Het is heerlijk om de hulpverlener van jezelf te zijn. Jou criticus spreekt naar je wat je horen wil . Is prima in het overtuigen hoe dingen anders kunnen. Wil je daar ook wel mee helpen. Maar als het gaat over de kern van je struggle word je vaak om de tuin geleid. Ik heb hier zelf ook jaren mee gedeald al hoewel ik echt mijn hart open wilde stellen voor mijn Hemelse Vader.

Nadat ik met een scale aan psychosomatische klachten( hoofdpijn nekpijn spierpijn maag darmklachten enz) weer bij de huisarts was en me niet meer weg liet sturen met de boodschap dat mijn klachten voort kwamen uit stress kreeg ik een door verwijzing voor een slaaponderzoek. Hieruit werd duidelijk dat ik hoog sensitief ben. (Eigenlijk wist ik dit al maar had niet zoveel trek in stickers en plakkers. Op advies van de neuroloog zocht ik wat hulp ( iets wat ik me voorgenomen had nooit meer te doen ( zie gedicht hulpverleningsmoe) God was mijn hulpverlener en dat was prima te doen.

Na een periode van gebed kwam ik bij een fijne coach terrecht die voorstelde om terug te gaan naar mijn verleden. Ik weet nog goed dat ik vertelde dat ik al zoveel rommel opgeruimd had en er niets meer was. Wijs zoals ze was gaf ze aan dat God niets naar boven liet komen wat er niet toe deed. Wat ik nooit verwacht had gebeurde. God daalde af naar een diep ziels niveua waardoor hij echt heel secuur de krassen op mijn ziel aanraakte. Ik had dit nooit alleen gekund.Mijn coach was er iedere week om me te bemoedigen als de dalen zo diep waren dat ik geen fut meer had om door te pakken.
In die periode heb ik vaak gedacht waar ben ik aan begonnen helaas kon ik niet terug. Toch geloof ik dat we niet naar pijn willen omdat God ons volmaakt bedacht heb. Dank zij het Kruis is er gelukkig een weg die in de gebrokenheid wil herstel wil brengen.

Na dit hele emotioneel herstelproces en ik ging werken aan een gezond fundament kwam ik er achter dat ik veel meer veerkracht had en minder emotioneel overprikkeld ben. Ik kon veel meer mijn grenzen stellen en hierbij blijven. Zo bevrijdend. In die periode heb ik echt het liefdevolle vaderhart leren kennen. Hoogsentief vind ik voor mezelf niet echt speciaal.Het belangrijkste is dat ik in de gaten houden is dat ik genoeg hersteltijd heb. Dat ik niet te veel hooi op mijn vork neem.Het krachtige van hsp in coaching is dat ik zelf een rijke innerlijke wereld heb waardoor ik in coaching heel goed kan inleven of woorden kan geven aan.

Verder leef ik vaak op een wat diepere level als mijn omgeving. In het verleden gaf me dat een gevoel van eenzaamheid. In het proces van herstel ben ik steeds weer naar Hem gegaan met mijn eenzaam gevoel. Zo intens mooi en rijk om te ervaren dat daar de relatie met Hem zo intens is dat het geen plek van kou en kilte is maar juist een plek van zachtheid en heelheid.

Terug kijkend is het een herstelperiode geweest met de overweldigende liefde van de Vader. Hij stond klaar om mijn wonden te reinigen en te zalven .Ik heb God echt leren kennen als en liefdevolle secuur heelmeester. Hij neemt er echt de tijd voor.

Hoe is het met jou? Durf jij ook moeilijk toe te geven dat je het alleen niet red. Ik wil je echt uitnodigen of aanvuren om hulp te zoeken. Bid of God de juiste hulpverlener op je pad wil brengen. Ik zie Gods liefde in de praktijk die onvoorstelbaar groot en oneindig is. Het geeft altijd nieuw en uitdagend haalbaar persectief.Het is een weg waarin de woorden van psalm 32 :8 Ik zal raad geven mijn oog zal op U zijn een zekerheid in je worden. Met Hem kom je nooit bedrogen uit.