Weet je dat de bijbel ons oproept om een aangename geur van Hem te zijn. Ik heb hier best veel over nagedacht in verschillende periodes van mijn leven.( 2 Korinthe 2 :14)
Ik had zo het verlangen om de geur van Christus te verspreiden maar lag de lat zo hoog dat ik er bijna bij neer viel. Werd er een oproep gedaan voor hulp in de kerk, mijn verantwoordelijkheid werd altijd aangesproken of kon of niet ik wilde graag Zijn geur verspreiden.
Geuren doen iets met je reukorgaan en beleving ervan. Sommige geuren zijn heerlijk mild en daar wil je graag een tijdje bij in de nabijheid zijn. Andere geuren zijn sterk en daar loopt je het liefst zo snel mogelijk bij weg. Ze roepen iets positief of negatief op.
Het beleven van geuren is ook nog heel persoonlijk. De een gaat voor licht en gekruid de ander voor zwaar en wat bloemig.
Ik denk terug aan die tijd dat ik rende als een malle in het koninkrijk van God. Ik vraag me nu af welke geur ik verspreid heb. Een geur van gejaagdheid, geen rust, geen oprechte tijd en aandacht voor iemand. Hoe zou dat geroken hebben? Een zweet geur een hartslag van 150 en ogen waar de onrust uitpuilde. Ik schat zo maar dat het niet fijn en bloemig geweest is en dat mensen in mijn omgeving vast iets onnatuurlijks geroken hebben

Wat ben ik God dankbaar dat Hij me geleerd heeft om in relatie met Hem te leven. De geur die Christus mag verspreiden door jou heen moet een liefdevolle geur zijn. Al dat rennen van uit het doen in het leven staat haaks op hoe Hij het voor ogen heeft. Hij vind het heerlijk als je de rust voor Hem hebt om in Zijn nabijheid gevuld te worden met Zijn liefde en vandaar uit op weg te gaan om Zijn geur van vergeving licht, hoop kracht, rust vrede, passie en vernieuwing uit te dragen.
Ben jij bewust welke geur jij verspreid? Denk jij dat de geur is van Gods liefde jouw omringt?